Odbojkašice HE na Drini jesenje prvakinje

28.11.2015.

OK HE na Drini

VIŠEGRAD – Odbojakšice HE na Drini jesenje su prvakinje Prve lige Republike Srpske nakon što su u Palama u dvorani “Peki” u poslednjem devetom kolu jesenjeg dijela prvenstva u derbiju posle sigurne igre upisale i šestu pobijedu u nizu, savladale su četveroplasiranu ekipu domaćina Jahorine, maksimalnim razultatom 3: 0 po setovima 25:20, 25:20, 25:20. Time su “višegradske vile” najavile i najozbiljniju kandidaturu za plasman u Premijer ligu BiH. Pod dirigentskom palicom trenera Jove Sarića, ovaj uspjeh ostvarile su igračice: kapiten Dragana Baranac, Ana Renovica, Ivana Plečić, Marija Lakić, Slađana Avramović, Ana Nikolić, Katarina Filipović, Ana Sarić, Marija Stojanović, Iva Gojković, Bojana Tešević, Željana Marić i Ana Joksimović.

Sa skorom osam pobijeda, uz jedan poraz i sa 25.osvojenih bodova, jedan više u odnosu na Maglić Višegrađanke su jesenje prvakinje. Igaće se još i tri kola iz proljetnog dijela prvenstva, Dragana Baranac i drugarice idu na noge “fenjerašu” Balkani u Mrkonjić grad. (05.12.) zatim “Sokolicama” u Istočno Sarajevo (12.12.) i u Višegradu 19. decembra u derbiju dočekaće odbojkašice iz Foče kad će vjerovatno i pasti odluka o prvaku Srpske i plasmanu u klupsku elitu BiH.

U redovima HE na Drini vlada optimizam, nadaju se naboljem da će i tokom zimske pauze sa “trona” gledati sportske rivale.