Održan program “Volimo Višegrad” povodom dana tolerancije

10.11.2015.

Volimo Visegrad

VIŠEGRAD – U višegradskom Domu kulture održan je zabavni program pod nazivom “Volimo Višegrad” povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije.

U programu su učestvovala djeca obdaništa “Neven”, recitatori biblioteke “Ivo Andrić”, učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” i članovi višegradskih kulturno-umjetničkih društava.

Koordinator programa Slavko Heleta rekao je Srni da je cilj ovog projekta da se pokaže sve što je pozitivno u kulturi i u društvenom organizovanju na području Višegrada da bi se pojedinci koji nisu u duhu tolerancije podstakli da prevazilaze svoje poglede i da bi Višegrad napredovao i postao sredina u koju se rado dolazi.

Direktor Obdaništa “Neven” Danka Mitrović rekla je da su najmlađi prigodnim programom dali doprinos obilježavanju Međunarodnog dana tolerancije.

“Ovo je period kada djeca počinju psihofizički razvoj i kada ustvari prerastaju u zrele, kvalitetne ljude”, rekla je Mitrovićeva.

Učiteljica iz područne škole “Vuk Karadžić” u Dobrunu Mirjana Aleksandrović rekla je da su se učenici predstavili scenskom tačkom sa vijačama u parovima i pojedinačno, i izrazila nadu da su dali doprinos današnjem programu.

Umjetnički rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva “Kralj Petar Prvi Ujedinitelj” Vedrana Ždralo rekla je da je ovo društvo u ime svih članova došlo da podrži ovakav projekat, jer svi građani treba da doprinesu što većem značaju tolerancije.

Ovaj program dio je aktivnosti koje Misija OEBS u BiH organizuje u okviru inicijative “Supergrađani i supergrađanke” povodom obilježavanja Mjeseca tolerancije od 16. oktobra do 16. novembra.