Održana predstava “Ptice u nedrima”

03.11.2015.

Predstava u bioskopu

ANDRIĆGRAD – U bioskopu “Doli Bel” u Andrićgradu održana je predstava “Ptice u nedrima” u izvođenju Medicinske škole iz Užica.

Rukovodilac Dramskog studija Medicinske škole Valentina Zlatanović Marković rekla je Srni da je ideja ove poetsko-scenske igre da ukaže na pitanje čovjekovog traganja za smislom života.

“U ovoj predstavi smo željeli da pokrenemo pitanje smisla čovjekovog života, njegovu otuđenost, okruženog ljudima, koja od njega čini neosjetljivo biće, bez smisla, cilja i ljepote”, rekla je Markovićeva.

Ona je istakla da su učenici u predstavi pokazali da se čovjek može da odrekne tog besmisla u sebi i da se kroz ljubav oslobodi svega negativnog jer je ljubav jedina smisao čovjekovog života.

Markovićeva je rekla da su učenici posjetili Srednju školu “Ivo Andrić”, Andrićevu učionicu, višegradsku ćupriju, te kompleks Andrićgrada.

“Očekujemo da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju sa Andrićgradom i da ćemo ponovo doći sa novim predstavama”, rekla je Markovićeva.

Učenica Medicinske škole iz Užica Sara Knežević rekla je da se u predstavi pojavljuje kao glumica i pjevačica.

“Na početku predstave bila sam otuđena, jer i tema ove predstave jeste otuđenost, ali na kraju se preobražavamo i postajemo bolji, što nam ova predstava i poručuje”, kaže Kneževićeva.

U predstavi “Ptice u nedrima” učestvovalo je 11 učenika Dramske sekcije Medicinske škole iz Užica.