Promovisana knjiga “Jedro nade”

18.11.2015.

Nikola Malovic

ANDRIĆGRAD – Knjiga “Jedro nade”, čiji je autor Nikola Malović, promovisana je večeras u knjižari “Ili-ili” u Andrićgradu.

Malović je rekao da ovaj roman prati ambicioznog modnog industrijalca iz Barija koji se vratio u bajkoviti Perast, grad svojih predaka, da bi ponovo pokrenuo i oživio tradicionalnu proizvodnju mornarskih majica.

“Glavni junak uspijeva da brodi digitalnim lavirintom, otkriva kako je plavo-bijeli dezen nastao na Mediteranu i kojim to čudom uporno opstaje kroz vijekove. U najljepšem zalivu na svijetu, junak se zaljubljuje u neobičnu mještanku koja će mu otkriti, ne samo tajne baroka, već i da je ljubav jedino što internet još ne može da zabilježi i arhivira”, naveo je Malović.

On je napomenuo da roman “Jedro nade” govori o istorijskom razvoju mornarske majice koja je na Mediteranu mnogo više od elementarnog komada garderobe.

“Plavo-bijele pruge su jedinica stila sveprisutnog pomorskog kulta, modni mit, ali i oličenje seksualnosti. Na primorju je svako ko nosi prugastoplavu majicu hodajuća avantura”, istakao je Malović.

On je rekao da je kapetanski Perast politički odvojen od susjednog Kotora.

Malović je rekao da je uživao u Andrićgradu pred višegradskom publikom.

Nikola Malović je roman “Jedro nade” pisao šest godina, a izdavač ovog romana je “Laguna”.