Radnici preduzeća “HE Višegrad” darovali krv

26.11.2015.

HE krv

VIŠEGRAD – Tridesetak dobrovoljnih davalaca krvi iz Aktiva preduzeća “Hidroelektrana Višegrad” dali su krv u redovnoj godišnjoj akciji, povodom obilježavanja 26 godina postojanja ovog preduzeća.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca Goran Božić rekao je novinarima da su u današnjoj akciji, osim članova Aktiva, učestvovali i dobrovoljni davaoci koji su namjenski krv dali sugrađanki koja je na liječenju u Foči.

“Aktiv godišnje za transfuziju u Foči skupi oko 150 doza krvi za naše sugrađane”, istakao je Božić i dodao da je do sada krv dao 46 puta.

Specijalista transfuziolog Maja Kujundžić iz Foče rekla je da su davaoci iz Višegrada veoma značajni za Transfuziološku službu u Foči jer doniraju dosta doza krvi.

Sekretar Aktiva dobrovoljnih davalaca Milisav Vasić rekao je da Aktiv ima dobru saradnju i sa svim aktivima na nivou “Elektroprivrede Republike Srpske” i jednim dijelom Srbije.

“Imamo dobru saradnju sa `Galenikom` iz Beograda koji nam pomažu, u Užicu sa `Željeznicama Srbije` i šire”, istakao je Vasić.

On je dodao da u Republici Srpskoj redovni doborovoljni davaoci koji su dali krv više od 10 puta imaju određene privilegije.