Raspisan konkurs za stipendiranje studenata u Rogatici

23.11.2015.

Stipendije

ROGATICA – Komisija za stipendiranje studenata, kao stalno tijelo načelnika opštine Rogatica Tomislava Puhalca, sa 18. novembrom raspisala je konkurs za dodjelu stipendija studentima koji su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisali studije, a nisu stariji od 26 godina.

– Prednost kod dodjele stipendija imaće studenti iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, iz porodica sa troje i više djece, iz porodica sa dva i više studennata i studenti koji studiraju medicinu, farmaciju, geodeziju, matematiku, fiziku, građevinu, arhitekturu i prehrambenu tehnologiju, kao zanimanja koja se u našoj opštini smatraju deficitarnim, reče predsjednik Komisija za dodjelu stipendija Željko Petković.

Konkurs je otvoren do zaključno sa 3. decembrom i studentima koji se ne finansiraju iz budžeta biće dodijeljeno do 10 posto od sredstava za stipendiranje planiranih u budžetu opštine. Primjera radi, u akademskoj 2013/14. godinu podijeljeno je 140, a u 2014/15. 135 stipendija u visini od 100.000 maraka.

Istovremeno sa ovim raspisan je konkurs za dodjelu dvije stipendije talentovanim sportistima u opštini koji redovno pohađaju nastavu u školi ili na fakultetu, a nisu stariji od 25 godina.

Osnovni kriterij pri dodjeli ovih stipendija biće preporuka matičnog kluba o dosadašnjim sporetskim dostignućima kandidata.

I ovaj konkurs biće okončan sa 3. decembrom.

Tekst: Sreten Mitrović