Raste boračka kuća u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. novembra 2015. 058.ba

Boracka kuca

POD KROVOM DO KRAJA GODINE

ROGATICA – U okviru Programa zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI do četvrte kategorije iz 2008. godine, pred kraj avgusta u Rogatici je počela izgradnja višečlanog stambenog objekta sa 14 stanova za što je Vlada Republike Srpske i opština Rogatica obezbijedilo 413.000 maraka.

Radi se o objektu sa prizemljem i dva sprata veličine 21,5 puta 11,6 metara, koji je već dobio naziv boračka kuća, od 12 stanova koje finansira Vlada Srpske i dva opština Rogatica. Među njima su dva dvosobna, šest jednosobnih i šest garsonjera ukupne korisne površine 544 kvadratnih metara sa zajedničkim prostorijama, ostavama i podrumima od 255 kvadrata.

Nakon provedenog drugog tendera, radovi su povjereni GP „Gratod“ doo Banja Luka, koje se obavezalo da će ih završiti u roku od šest mjeseci.

Boracka kuca 2

Šef radilišta na ovom objektu Miroslav Bulajić reče da se radovi odvijaju ispred utvrđene dinamike i pored toga što je saniranje podzemnih voda u temeljima odnijelo veliki dio vremena. Ako se nešto posebno ne desi, on očekuje da će do kraja godine zgrada biti pod krovom, a to znači da ćemo podići još jedan sprat i da će se uraditi znatan dio vodovodne, kanalizacione, elektro i telefonske mreže. Uz to, očekuje se i ugradnja najvećeg dijela vanjske stolarije i uređenje zemljišta ispred i oko zgrade za što je zaduženo doo „Transkop“ Zorana Ješića iz Rogatice sa kojim je „Gratod“ potpuno zadovoljan.

– Sve što je „Transkop“ uradio bilo je na vrijeme i visokog kvaliteta, reče Bulajić koji sa svega pet stalnih izvršilaca i mehanizacijom gradi boračku zgradu na opšte zedovoljstvo onih koji čekaju da usele u novoizgrađene stanove.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: