Sanacija trotoara u glavnoj ulici

Opština Foča - Nataša Miletić - 03. новембра 2015. 058.ba

Sanacija trotoara u Foci

FOČA – Sanacija ivičnjaka i trotoara u dijelu Ulice kralja Petra, od Šantićeve ulice do gornjeg ćehotinskog mosta radi se već nekoliko dana, a radove izvodi preduzeće „Ilidža putevi“. Vrijednost radova je 12.529,00 maraka.

Branka Salamadija, načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove ističe da je ovaj trotoar bio u lošem stanju, te da se radi njegova kompletna sanacija: „U planu je skidanje postojećih ivičnjaka i zamjena novim, skidanje postojećeg asfalta, sanacija donjeg nosivog sloja i ponovno asfaltiranje“, kaže Salamadija.

U Programu uređenja gradskog-građevinskog zemljišta za ovu godinu bila i potpuna rekonstrukcija trotoara od policijske stanice do zgrade Pošte. Salamadija ističe da će se taj projekat uvrstiti u budžet za narednu godinu, jer je Opština ove godine imala neplanirane finansijske izdatke za klizište na putu Foča-Jošanica i sredstva za parterna uređenja novoizgrađenih zgrada za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Novi projekat koji treba da se uradi podrazumijeva kompletnu rekonstrukciju trotoara od raskrsnice kod zgrade Opštine do početka ulice Mome Kočovića.

„Imamo ideju da probamo da proširimo Ulicu kraljа Petra, jer smatramo da je nedovoljno široka jer je izuzetno frekventna a znamo da tu uvijek ima problema oko parkinga. Posao je zahtjevan i osjetljiv i zbog toga smo naručili projekat, čija izrada je u toku. Nadamo se da ćemo u ovoj godini sklopiti ugovor, a radovi ako ne počnu prije zime sigurno će početi na proljeće“, rekla je Salamadija.

Kompletna sanacija trotoara u glavnoj gradskoj ulici podrazumijeva duplo više novaca nego što je predviđeno budžetom, trvdi Salamadija, dodajući da će se ovim poslom riješiti dugogodišnji problem uske kolovozne trake u Ulici kralja Petra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: