Uskoro počinje naplata parkinga

19.11.2015.

Glavna ulica u Foci

FOČA – U Foči će uskoro početi naplata parkinga, prvo ispred Univerzitetske bolnice, a kada budu obilježena sva mjesta parking će se plaćati i u užem centru – u Ulici kralja Petra, NJegoševoj, 9. maja i Šantićevoj.

Posao je povjeren Boračkoj organizaciji Foča koja je raspisala konkurs za prijem dva radnika za naplatu parkinga ispred Bolnice.

Predsjednik Boračke organizacije Foča Srđan Stanković kaže da će kada počne naplata i u centru grada biti primljeno još šest radnika.

“Napravili smo sporazum sa opštinom, koja nam je prepustila naplatu parkinga. Konkurs za prijem prva dva radnika se završava sutra, a prednost imaju djeca poginulih boraca, ratni vojni invalidi i demobilisani borci”, rekao je Stanković.

On je naveo da će odluku o cijeni parkinga donijeti Komisija koja će vršiti prijem radnika, ali da će najvjerovatnije jednodnevna karta koštati jednu konvertibilnu marku.

“Direktor Bolnice Veljko Marić nam je obećao da će napraviti rampu, da lancem ogradimo parking i da se naplaćuje ulaz. Tu su i dva mjesta za autobuse, koja će se naplaćivati tri marke”, pojasnio je Stanković.

Parking u Foči ne naplaćuje se godinama, a ranije je taj posao, takođe, obavljala Boračka organizacija.

“Radilo se par godina i dobro je bilo. Radnicima od naplate ide 70 odsto, a 30 odsto Boračkoj organizaciji za troškove materijala i opreme”, napomenuo je Stanković.

On je najavio da bi naplata parkinga ispred Bolnice, gdje je označeno 51 mjesto, trebalo da počne iduće sedmice, te da će Boračka organizacija, u ovu svrhu, sporazum napraviti i sa saobraćajnom policijom.