“Volf” očistio korito rijeke Tare

Radio Foča - 23. novembra 2015. 058.ba

volf-tara

FOČA – Članovi Spasilačkog kluba „Volf“ sproveli su trodnevnu akciju čišćenja korita rijeka Tare, koju su zajedničkim sredstvima finansirale opštine Foča i Plužine.

Vrijedni fočanski vukovi iz rijeke Tare izvukli su stare automobilske gume i drugi čvrsti otpad koji se svake godine nakon turističke sezone nađe u koritu ove rijeke.

-Ako pričamo da je Tara suza Evrope, najčistija i najljepša rijeka, onda se ne smije dozvoliti na se u takvom bogatstvu godinama nalazi čvrsti otpad naočigled turista iz cijelog svijeta. Mi smo tokom tri dana uz pomoć specijalne i ronilačke opreme uspjeli da očistimo korito Tare, izvukli smo oko pedesetak starih guma i mnoštvo čvrstog otpada. Samim tim ovo je i ekološka akcija jer tako čuvamo prirodne izvore voda. Zbog toga smo ovu akciju i predložili opštinskim organima, koji su nas podržali da je sprovedemo-rekao je Nenad Ikonić, predsjednik Spasilačkog kluba “Volf”.

volf-tara-3

Da bi se Tara u potpunosti očistila od čvrstog otpada koji se taloži i odlaže u ovu rijeku, neophodna je još bar jedna akcija čišćenja, smatra Ikonić.

-Ostalo je još guma na samom dnu rijeke koje zbog vremenskih prilika i hladnoće nismo mogli da izvučemo, a to ćemo najvjerovatnije završiti naredne godine, kada budu povoljniji vremenski uslovi za realizaciju slične akcije-rekao je Ikonić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,