Završen II Memorijalni turnir fudbalskih nada – Manojlo Mano Mačar

09.11.2015.

Bambi u Kopacima

Sjećanje na Mana

NOVO GORAŽDE – Fudbalski klub Radnički iz Novog Goražda i ove godine je organizovao II Memorijalni turnir fudbalskih nada – Manojlo Mano Mačar.

Ovaj memorijal koji je posvećen nekada istaknutom igraču a potom i treneru Radničkog polako prelazi u tradiciju a učestvovalo je preko 20 ekipa iz Crne Gore, BiH i RS.

U kategoriji 2002/2003. godište prvo mjesto osvojila je ekipa Sokoca, druga je bila rogatička Mladost a treće mjesto pripalo je domaćinu Radničkom.

Glasinac sa Sokoca je bio najbolji među dječacima rođenim 2004, drugo mjesto osvojila je ekipi North Star iz Pljevalja a teći su bili poletarci Radničkog iz Novog Goražda.

Mladi fudbaleri ekipe Bambi Soko iz Višegrada se popeli na tron u generaciji 2005/2006, drugi je bio sololački Glasinac a treći North Star iz Pljevlaja.

Među najmlađim učesnicima rođenim 2007/2008. tijumfovalaje Stakorina iz Čajniča, drugo mjesto priplao je ekipi Bambi Soko Višegrad a treća je bila pljevaljska ekipa North Star.

Najbolji su nagrađeni prigodnim poklonima, peharima, medaljama i diplomama.

U sklopu turnira odigran je i revijalni meč veterana Radničkog koji su nagrađeni ovacijama preko 300 gledalaca prisutnih u novogoraždanskoj sporskoj dvorani.

Posebno priznanje pripalo je načelniku opštine Novo Goražde Daliboru Neškoviću i mladom treneru ekipe iz Novog Goražda Aleksandru Mutlaku a odlični organizatori su bili Sporsko društvo i FK Radnički uz svesrdnu pomoć i pokroviteljstvo opštine Novo Goražde.