Žene čuvaju tradiciju

SRNA - Aleksandra Janković - 14. новембра 2015. 058.ba

Domaci proizvodi u Foci

FOČA – Udruženja žena iz četiri opštine gornjeg i srednjeg Podrinja – Foče, Ustikoline, Bratunca i Srebrenice, organizovala su danas u Foči izložbu tradicionalnih domaćih proizvoda.

U Udruženju žena „Zelengora“, koje je domaćin izložbe, objašnjavaju da je cilj ovih aktivnosti povezivanje i saradnja žena, te pokretanje zajedničkih inicijativa i malih biznisa.

Udruženje „Zelengora“ postoji tri godine i okuplja oko 70 žena, koje se bave branjem i preradom šumskih plodova – borovnice, drenjka, kupine, maline.

„Izložba je zajednička aktivnost dva projekta `Žene čuvaju tradiciju` i `Ženske inicijative – doprinos povjerenju i pomirenju`, koje finansiraju USAID i CRS“, rekla je Milanka Stanojević iz Udruženja žena „Zelengora“.

Na izložbi u Foči, koja je bila prodajnog karaktera, mogli su se kupiti i razni ukrasi, nakit, čajevi i melemi, te odjevni pleteni predmeti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,