32. šahovski Memorijal Ratomir Rato Brkić

27.12.2015.
Sah u Rogatici

Foto arhiva

Trijumf Batinića

ROGATICA – U Rogatici je održan 32. šahovski Memorijal Ratomir Rato Brkić koji je posvećen istaknutom privredniku i šahovskom entuzijasti tragično nastradalom davne 1980. godine.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 26 šahista iz Srbije i Republike Srpske i BiH. Igralo se po Švajcarskom sistemu FIDE varijanta sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon devet odigranih kola najviše uspjeha imao je Fide majstor Predrag Batinić član sokolačkog Glasinca sa 8 osvojenih poena, drugi je bio Majstorski kandidat Zoran Šešlija iz ekpe Hendikep Istočno Novo Sarajevo sa 7,5 poena a trćeplasirani je bio Majstorsli kandidat Jasmin Sadiković član ŠK Goražde.

Fide majstor Vladimir Bilić takođe član Glasinca bio je četvrti sa 5,5 poena a njegov klupski kolega Saša Kosorić sa istim brojem poena zauzeo je peto mjesto.

Petorici prvoplasiranih šahista pripale su prigodne novčane nagrade i diplome.Najbolji domaći šahista bio je Milan Brkić koji je osvojio 6. mjesto sa 5 poena. Vrlo dobar organizator memorijala je bio Šahovski klub Gorski Termag iz Rogatice.