Akcija uređenja objekata u NP „Sutjeska“

Radio Foča - Radmila Đević - 08. decembra 2015. 058.ba

Ciscenje NP Sutjeske

FOČA – Uređenjem više objekata na prostoru NP „Sutjeska“ počela je jesenja akcija čišćenja koju sprovode radnici ove javne ustanove sa ciljem da se devastirani objekti najstarijeg nacionalnog parka u BiH zaštite od daljeg propadanja.

Vršila dužnosti direktora NP „Sutjeska“ Dejan Pavlović kaže da je ovo prvi put da su se radnici Parka, na ovaj način, okupili i pristupili uređenju okoline.

-Jedna grupa radnika uređivala je prostor oko Muzeja, a druga prostor gdje se nekada nalazila Titova vila. Uklonjeno je rastinje, drveće i kompletno uređen taj dio. Drugi dio akcije nastaviće se narednih dana na drugim lokacijama, u skladu sa vremenskim prilikama – rekao je Pavlović.

Pavlović je istakao da je u vraćanju starog sjaja Sutjesci neophodna pomoć Vlade RS. Snažniju podršku očekuju u narednoj godini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: