Bolji uslovi za studente

03.12.2015.

Studentski dom u Foci

FOČA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević potpisao je u Banjaluci sa predstavnicima preduzeća “Mira-Mar” iz Foče i “Dineko” iz Trebinja ugovore o nabavci namještaja za opremanje studentskih domova u Foči i na Palama, te Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči.

Malešević je naglasio da će opremanjem ovih objekata bolje uslove za smještaj i učenje imati 590 studenata na Palama i 350 u Foči, te svi studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči.

“Ukupna vrijednost ugovora je 1.629.085 KM, a sredstva za nabavku namještaja obezbijeđena su u budžetu Republike Srpske za ovu godinu. Rok za realizaciju ugovora je 60 dana”, rekao je Malešević novinarima u Banjaluci nakon potpisivanja ugovora.

On je pojasnio da za potpuno opremanje studentskih domova u Foči i Palama treba ponovo raspisati tender za nabavku opreme za kuhinje u domovima.

Na pitanje dokle se stiglo sa opremanjem četvrtog paviljona studentskog doma u Banjaluci, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske rekao je da je u proceduri javnih nabavki bilo neosnovanih žalbi određenih ponuđača, te da treba sačekati krajnji epilog.

Direktor “Dineka” Slađana Bukvić rekla je da je ovo preduzeće već učestvovalo u opremanju i javnih institucija i drugih organizacija, te privatnih objekata, a da je za opremanje studentskog doma u Palama i Bogoslovskog fakulteta u Foči dostavilo najpovoljniju ponudu.

Predstavnik preduzeća “Mira-Mar” iz Foče Milan Radović zahvalio je Ministarstvu prosvjete i kulture na ukazanom povjerenju za opremanje studentskog doma u Foči, ističući da se ovo preduzeće već 20 godina bavi nabavkom namještaja i opremanjem objekata.