Čizmice radosti čekaju Svetog Nikolu

SRNA - Aleksandra Janković - 18. decembra 2015. 058.ba

Sveti Nikola u Foci

FOČA – U Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj” u Foči vaspitači, djeca i roditelji napravili su i ukrasili 130 čizmica radosti, koje će Sveti Nikola, dok svi budu spavali, napuniti poklonima.

Direktor vrtića Slađana Vladičić kaže da su čizmice napravljene tehnikom kaširanja papira.

“Na kalup od gumene čizme nanosili smo slojeve papira, a ljepilo smo napravili od brašna i vode. Nakon nanošenja više slojeva i sušenja gumena čizma se izvuče i dobije se čizmica radosti, koju je svako dijete ukrašavalo sa svojim roditeljima”, rekla je Vladičićeva.

Ona je dodala da su čizmice danima ukrašavane u veseloj atmosferi i da su se roditelji odazvali u velikom broju, čime su pokazali da je saradnja porodice i vrtića važna karika u odrastanju djece.

Čizmice radosti ostavljene su da prenoće u vrtiću, nakon ćega će tokom čarobne noći, dok svi budu spavali, Sveti Nikola napuniti čizmice darovima uz “pomoć” preduzeća “Skuter” iz Sarajeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,