Doček Nove godine na Gradskom trgu

22.12.2015.

Srpska Nova godina u Foči 2013

FOČA – Fočaci će i ove godine na Gradskom trgu, uz muzički program, kuvano vino i vatromet, dočekati međunarodnu i srpsku Novu godinu.

Božićni koncert zakazan je za 4. januar, a na Badnji dan biće organizovan i tradicionalni zajednički odlazak u sječu badnjaka.

Parastosom za poginule borce i svečanim prijemom u opštini, 8. januara biće obilježen Dan Republike Srpske.

Danas u Foči, novogodišnjim turnirom u malom fudbalu, počinju i Januarske duhovne i kulturne svečanosti koje će trajati do 5. februara.

Tradicionalni turnir u malom Fudbalu završava se 29. januara, a u ovoj sedmici za najmlađe Fočake, u više termina, biće odigrana dječija predstava “E baš postoji Djed Mraz”, lokalnog amaterskog pozorišta.

Novogodinji sajam kreativaca biće održan na Gradskom trgu 25. i 26. decembra, a “Zimska čarolija” Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” 29. decembra.

U okviru januarskih svečanosti, 23. januara biće prikazan film “Težina lanaca dva”, a 26. januara, uoči Savindana, biće upriličena tradicionalna Svetosavska akademija.

Svečanosti se završavaju 5. februara proglašenjem najboljih sportista opštine Foča u 2015. godini.

Ljubitelji pozorišta u Foči imaće priliku da pogledaju sutra i predstavu “Čujte, Srbi” Narodnog pozorišta iz Beograda, koja nije u zvaničnom kalendaru manifestacije.