Humnanitarno-prodajna izložba za pomoć braći Mojević

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. decembra 2015. 058.ba

Izlozba za Mojevice

HUMANITARCI, PONOVO, NA POTEZU

ROGATICA – U saradnji sa Centrom za kulturu i sport „Radenko Mišević“, grupa žena iz Rogatice u izložbenom prostoru galerije slika u Domu kulture uporiličila je humanitarno-prodajnu izložbu ženskih rukotvorina, a sav prihod namijenjen je za liječenje braće Mojević – Nikole (23) i Mladena (20).

Izložba je otvorena 15. i trajaće svakog radnog dana od 8 do 16 časova do 31. decembra ove godine.

Da podsjetimo: Braći Mojević, sinovima Rajka, rogatički pismonoša, i Dobrinke,domaćica, koji su kao izbjeglice iz Sarajeva u Rogatici od 1996, u potpunosti su otkazala oba bubrega. Trenutno su i Nikola i Mladen na dijalizi, a spas je jedino u transplantaciji bubrega koja bi trebalo da se izvrši u Francuskoj uz plaćanje troškova od po 80.000 maraka.

Izlozba za Mojevice 2

Kroz razne humanitarne akcije i pomoć ljudi dobre volje prvih 80.000 maraka je sakupljen, a nedostaje drugih 80.000 za čije prikupljanje se vode nove akcije. Jedna od njih je i ova – humanitarno-prodajna izložba. Na njoj su Jelena Burlica, Snežana Kojadinović i neke druge žene izložile razne rukama žena rađene predmete i ponudile ih uz vrlo pristupačne cijene na prodaju.

Zainteresovani mogu kupiti ikone više svetaca Srpske pravoslavne crkve, brojanice, flaše, tegle i drugi predmeti urađeni dekupaž tehnikom, i razni odjevni predmeti rađeni pletenjem i heklanjem kao što su šalovi, ogrtači, torbice i slično.

Kako rekoše organizatori izložbe do sada je malo šta prodato. Znatiželjnici dođu, razgledaju i odu praznih ruku.

Pošto izložba i dalje traje, bilo bi, smatraju oni, lijepo i ljudski da svi koji mogu dođu i nešto kupe. Sevap je – kako kaže naš narod!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,