Ista cijena članarine u biblioteci „Ivo Andrić“

SRNA - Jovana Borovčanin - 15. децембра 2015. 058.ba

Biblioteka I.A

VIŠEGRAD – Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ u Višegradu ni ove godine nije mijenjala cijenu članarine, koja ostaje 10 KM, dok je upis za djecu predškolskog uzrasta i učenike do šestog razreda besplatan, rekao je Srni direktor ove ustanove Bojan Pecikoza.

On je rekao da je za učenike Osnovne i Srednje škole, kao i za penzionere i nezaposlene upis pet KM, te da je besplatan za najmlađu populaciju da bi stvorili naviku dolaska u biblioteku.

„U prošloj godini u biblioteci je upisano 560 čitalaca, a očekujemo da će u ovoj godini taj broj biti veći jer je biblioteka nabavila novu literaturu“, kaže Pecikoza.

On je rekao da je biblioteka na Sajmu knjiga u Beogradu od ove godine bogatija za 170 naslova iz različitih oblasti.

„Trudili smo se da zadovoljimo ukuse i potrebe svih kategorija od najmlađih do najstarijih“, rekao je Pecikoza i dodao da su sve knjige na raspolaganju čitaocima.

Višegradska biblioteka trenutno raspolaže sa oko 40.000 naslova, a dragocjeni dio je i Spomen zbirka književnika i nobelovca Ive Andrića, koji broji više od 500 naslova, na preko 30 stranih jezika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,