Jahorina stala pred Maglićem

13.12.2015.

OK Maglić - najbolji kolektiv

FOČA – Fočanski odbojkaši prvoligašu u sjajnom su izdanju ove sezone i dalje su jedini bez poraza u klupskoj eliti Republike Srpske.

U jedanaestom kolu odbojkaškog prvenstava Republike Srpske u muškoj i ženskoj konkurenciji u Foči koplja su ukrstili fočanski i paljanski prvoligaši, a Mglić se slavio u obadvije konkurencije.

U derbi meču jedanaestog prvenstvenog kola, Maglić je savladao paljansku Jahorinu. Fočanke su u upisale i jedanaestu pobjedu za redom, slavile su posle sat i 32. ninuta igre sa 3:0 po setovima 28:26, 25:16 i 25:23.

Bila je to lijepa odbojkaška predstava, pobjednika su odlučili strpljenje, koncentracija, a u presudnim momentima meča bolje se snalaze izabranice Mladena Obrenovića i zasluženo slave, a igrom prednjače Tamara Vrećo, Maja Mašić i M.Jaglučić.

Mlade Paljanke u gradu na rijekama Drini i Ćehotini, predstavile su se u lijepom odbojkaškom izdanju, kao mlad , spreman i uigran sastav, a nešto više da se učini protiv spremnog i borbenog rivala nedostajalo je i malo sportske sreće.

U prvom periodu igre gošće su imale konstantnu prednost ali su u uzbudljivoj završnici izgubile na razliku 28:26.

U nastavku, gubitkom gotovo dobivenog seta, “Jahorinke” se potonule u igri i drugi set 25:17. prorekao je u znaku domaćina.

Vođena je velika borba i u trećem setu, isposatavilo se i poslednjem. U igri poen za poen u finišu je i “egal” 23:23. aii Fočenke su stigle sa dva vezana poena do konačnih 3:0.

U redovima “Jahorinki”, zapažene su bile Jelena Komlenović, Milica Krajišnik i u odbrani libero Natalija Filipovac.

U sledećem 12. kolu narednog vikenda izabranice Danila Tadića u komšijskom derbiju dočekuju Glasinac, a odbojkašice Maglića u derbiju sezone idu na noge lideru u Višegrad kad će vjerovatno i pasti odluka o prvaku Republike Srpske i plasmanu u premijer Ligu BiH.

Slavlje odbojkaša Maglića za Premijer ligu

Odbojkaši Maglića u Sportskoj dvorani u Foči u derbiju sezone u sklopu 11. kola Prve lige Republike Srpske posle velikog preokreta slavili su protiv paljanske Jahorine. Sjajnom pobjedom o kojoj će Fočaci još dugo pričati ispisuju i najlješče stranice klupske istorije, otvorili su vrata i premijerligaške elite BiH. U poslednjih šest prvenstvenih kola u odnosu na Paljane ulaze sa velikh 6. bodova prednosti i na korak su od šampionske titule prvaka Srpske.

Malo je ko mogao u punoj Sportskoj dvoranu u Foči posle prvog seta i pomisli da će gosti produžiti meč do “taj breka”. Maglić je sjajno ušao u derbi, igrao je vrlo dobro i odbojkaši iz Pala su im znatno olakšali posao brojnim greškama na kraju bilo ubjedljivih 25:11.

Gosti su u nastavku uzvratili sjajnom igrom 21:25, 14:25, a četvrti set, bio je najneizvijesniji. Izabranici Ognjena Govedarice dobili su ga na razliku 26:24 uz to Paljani nisu iskoristili ni dvije meč lopte (22:24). Ispostavilo se da je utakmica tada bila riješena i teško je gubitak seta Paljane pogodio. U nastavku trener Vladan Savić “promiksao” je postavu, priliku su dobile i mlade snage da se kale pa je domaćin u taj breku stigao do 15:9 i do velike konačne pobjede od 3:2.

Svi odbojkaši Maglića zaslužuju pohvale, a igrom prednjače, napadač Milan Matović i dizač Bojan Boljanović..

Paljani su počeli sa postavom, Bojan Tomić Vlado Gluhović, Đorđe Kosorić, Đorđe Perišić, Predrag Košarac i libero Bojan Aleksić, igrali su i Srđan Furtula, Todor Obradović, Nenad Pelemiš i Bojan Vidić, a u igru nije ulazio Predrag Močević.

Do kraja prvog dijela prvenstva ostalo je još jedno kolo. U srijedu 16. decembra Paljani u utakmici za prestiž dočekuje zvorničku Drinu, satav iz Foče 19. decmbra u Modriči sanagu odmjerava sa Optimom, a nakon toga slijedi pauza do 29 i 30. januara 2016. godine.