Januarske duhovne i kulturne svečanosti

21.12.2015.

praznici

FOČA – I ove godine opština Foča organizuje Januarske duhovne i kulturne svečanosti koje počinju sutra, a završavaju se 5. februara. Više od mjesec dana, građani Foče moći će da uživaju u bogatim kulturnim, zabavnim i sportskim manifestacijama.

Januarske svečanosti otvoriće Novogodišnji turnir u malom fudbalu, koji se održava u Gradskoj sportskoj dvorani, nakon čega će, 24. decembra, u Narodnom pozorištu biti prikazana pozorišna predstava “E baš postoji Deda Mraz” u izvođenju Amaterskog pozorišta iz Foče.

Novogodišnji sajam kreativaca planiran je za 25. i 26.decembar na Gradskom trgu u Foči, a potom će 29. decembra uslijediti manifestacija “Zimska čarolija” koju priprema Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj”.

I ove godine Opština Foča organizovaće doček Nove godine na Gradskom trgu za sve sugrađane. Najluđu noć Fočaci će dočekati uz muziku uživo, kuvano vino i vatromet.

Uslijediće i tradicionalni “Božićni koncert”, 4. januara, kao i zajednički odlazak u badnjake uz prigodan kulturno-duhovni program, 6. januara.

Svečano će biti proslavljen i Dan Republike Srpske, kao i Srpska nova godina, za koju će, takođe, biti organizovan doček na Gradskom trgu, uz vatromet ispred Hrama Svetog Save.

U nastavku Januarskih svečanosti, u fočanskom Centru za kulturu i informisanje 23. januara biće prikazan film “Težina lanaca”, tradicionalna Svetosavska akademija planirana je za 26. januar, a završna manifestacija je Izbor sportiste godine, koja će biti održana 5. februara.

U Januarskim svečanostima učestvuju sve opštinske ustanove i organizacije, a da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuće se pripadnici SJB Foča.