Mršava jesen rogatičkog fudbalskog drugoligaša Mladost

07.12.2015.

FK Mladost

IZNEVJERENA OČEKIVANjA

ROGATICA – Nakon veoma uspješnog pripremnog perioda sa preko 40 treninga i serije kontrolnih utakmica u kojim su pobijeđeni i prvoligaši Sutjeska iz Foče sa 3:1 i Drina HE iz Višegrada sa 4:1, te drugoligaš, komšija, iz Sokoca Glasinac 2011 sa čak 8:2 i posebno kada je u prvom kolu prvenstva donesen bod sa gostovanja u Gacku, svi u Rogatici su očekivali da će njihov drugoligaš Mladost, uz novog mladog i ambicioznog trenara Mladena Obrenovića, jesenju sezonu u Drugoj fudbalskoj ligi grupa istok okončati na visokom mjestu prvenstvene tabele.

Nažalost od tog očekivanja nije bilo ništa. Mladost je kraj jesenje sezone okončala na 13 mjestu sa isto toliko bodova iz 3 pobjede i četiri neriješena rezultata, sa 15 datih i čak 25 primljenih golova. Gubilo se i na strani i kod kuće.

– Bez dileme ovo se nije očekivalo. Ponovila se prošlogodišnja jesen kada je Mladost, takođe, osvojila 13. mjesto i sa bodovima iz proljeća ostala u ligi. Nadam se da će tako biti i naredne godine, kazuje trener Mladen Obrenović.

Mladen Obrenovic

Inače, dodaje on, za ovojesenji neuspjeh ja uzimam odgovornost na sebe. U svoju odbranu ističem „olakšavajuće okolnosti“ u slijedećem:

– Prije svega u prvenstvo smo ušli bez nekih ključnih igrača. Među njima je Nenad Tošović, mladi Jovan Motika, koji se uspješno priključio juniorima Partizana u Teleoptiku i do navršenih 18 godina nalazi se na kaljenju u Radniku iz Bijeljine, zatim Stefan Spajić i golman Dražen Ljubinac. Poslije trećeg kola napustio nas je i Goran Balčaković, pa je prvi tim ostao na svega 12 do 13 igrača.

Golmana smo morali angažovati sa Sokoca (Vuk Jolović), a iz pionirskog pogona, pozajmili smo poletarce Jovu Pljevaljčića, Stefana Obradovića, Nemanju Petrovića, Danijela Rosića i neke druge koje smo doveli najviše da ne bi imali praznu klupu.

– Dakle, Mladost nema igrača ni po kvantitetu i po kvalitetu i ako se ne riješi pitanje, posebno najmanje još jednog golmana, zadnjeg štopera, pravog centrafora i vezistu, teško da će bolje proći i na proljeće. Sa rješenjem tih mjesta, a po svemu sudeći moramo ih tražiti van Rogatice, i s obzirom na to da ćemo na proljeće u odnosu na jesen igrati kod kuće dvije utakmice više, imamo šanse da ostanemo u Drugoj ligi. U protivnom, loše nam se piše bio ja ili ne trener i šef stručnog štaba Mladosti, reče na kraju Mladen Obrenović, koji je već prozivku za nastavak prvenstva zakazao za 16. januar 2016. bez obzira na vremenske prilike.

Za kraj i nešto statistike o učinku igrača Mladosti u tek završenom jesenjem dijelu prvenstva koju je uradio trener Obrenović.

Od 15 postignutih golova Slobodan Đurović dao je 4, Darko Rosić 3, Filip Mihajlović i Ratko Motika po 2, po jedan Nikola Nešković, Bojan Obradović i Siniša Tadić i jedan je bio autogol.

Igrala su ukupno 22 fudbalera. Samo je Filip Mihajlović igrao na svih 14 prvenstvenih utakmica. Bojan Obradović, Nemanja Ćaćić, Siniša Tadić, Boban Klisura i Nikola Nešković igrali su na 13, 12 utakmica odigrali su Vuk Jolović i Ratko Motika, 11 nastupa imali su Darko Nerić i Stefan Milovanović, 10 Darko Rosić i Slobodan Đurović i tako redom do mlađanih Stefana Obradovića i Nemanje Petrovića koji su odradili dio ili cijeli jedan nastup.

Igrači su „zaradili“ 38 žutih i četiri crvena kartona i svi su bili parni, žuti, kartoni.