Otvoren Sajam tradicionalnih domaćih jela i ženskih rukotvorina

SRNA - Jovana Borovčanin - 06. децембра 2015. 058.ba

Sajam u Ustipraci

NOVO GORAŽDE – U Mjesnoj zajednici Ustiprača u Novom Goraždu danas je otvoren Sajam tradicionalnih domaćih jela i ženskih rukotvorina na kome učestvuje oko 30 izlagača.

Žene iz Novog Goražda, Višegrada i Rudog, te Foče/Ustikoline u Federaciji BiH pripremile su pite sirnice, burek, krompirušu, gurabije, suve kolače, baklave, kao i posna jela s obzirom na to da je u toku božićni post.

Koordinator projekta za Ustipraču Snežana Jagodić rekla je Srni da izložena tradicionalna jela sa ovih prostora podsjećaju na davna vremena i spajaju ljude.

„Planiramo da ovaj sajam postane tradicija i da ga održavamo u ljetnom periodu na otvorenom da bismo privukli što više posjetilaca“, navela je Jagodićeva.

Sajam tradicionalnih domaćih jela i ženskih rukotvorina oraganizuje se u okviru projekta „Interakcija i lokalni razvoj u zajednici“ u tri opštine Gornjodrinske regije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,