Potpisan ugovor o obnovi mosta na Drini

SRNA - Aleksandra Janković - 31. decembra 2015. 058.ba

Novi most u Foci

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i direktor preduzeća „Enikon gradnja“ iz Zvornika Miroslav Lazarević potpisali su danas ugovor o obnovi željeznog mosta na rijeci Drini vrijedan tri miliona KM.

Mašić je podsjetio da je ranije iz kredita obezbijeđeno 300.000 KM, te da je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske izdvojilo 400.000, dok se u narednoj godini očekuje 600.000 KM od Vlade Republike Srpske.

„Preostali dio biće plaćen u narednih pet godina i opština će se potruditi da obezbijedi sredstva“, rekao je Mašić, dodavši da je rok za izvođenje radova deset mjeseci.

On je pojasnio da će izvođač radova u zimskom periodu u svojoj fabrici pripremati željeznu konstrukciju, dok prvi radovi na terenu počinju na proljeće.

Obnova mosta, koji je porušen u NATO bombardovanju, počela je 2011. godine ojačavanjem stubova, čime je povećana njegova nosivost, ali su radovi zaustavljeni nakon što ga je Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika BiH uvrstila na svoju listu, ne dozvolivši da novi most vizuelno odstupa od starog.

Nakon višegodišnje polemike o izboru idejnog rješenja, opština se, ipak, odlučila za rješenje sa dvije saobraćajne trake, od kojeg je 2013. godine bila odustala, a za koje je dobila odobrenje Komisije za zaštitu spomenika.

Jedan od podizvođača radova biće i lokalno preduzeće „Srbinjeputevi“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: