Rogatičke odbojkašice maestralno okončale polusezonu

28.12.2015.

OK Mladost

Ekspresan trijumf Mladosti protiv Ruđanki

ROGATICA – Odbojkašice Mladosti su mnogo lakše nego što se očekivalo stigle do nove, šeste pobjede u nizu i približile se lideru Zelengori na samo tri boda. Izabranice Gorane Sorak su ovim trijumfom na najbolji način poželjele vjernim navijačima sretne nastupajuće praznike i spokojno dočekale zimsku pauzu. A kako su igrale Rogatičanke u ovom susretu najbolje govori podatak da je meč okončan za kojim minut više od jednog sata igre ubjedljivom pobjedom 3:0.

Od početka utakmice odbojkašice Mladosti su nametnule svoj stil igre ne dopuštajući nijednog momenta Ruđankama da se razigraju, a prvom tehničkom odmoru domaći tim je imao osjetnu prednost od 12:7, do kraja prvog seta prednost se povećavala pa je on okončan sa ubjeljivih 25:12.

Nešto jači otpor gošće su pružile u drugoj dionici, ravnopravno su se nosile do polovine drugog seta kada se igralo poen za poen a onda su se Rogatičanke odlijepile kod rezultata 13:13 i na kraju ovu etapu riješile u svoju korist sa 25:15.

Ništa se posebno nije mjenjalo ni u trećem setu, već na početku Mladost je stekla prednost od 5:1 i tada se moglo naslutiti da će trijumf biti ubjedljiv, Ruđnke su se donekle probudile kada je bilo pomalo kasno kod rezultata 24:12 i napravile seriju od 5:0 ali bilo je to isuviše malo za domaće odbojkašice koje su još jednom potvrdile da je pred ovim mladim sastavom na čelu sa mladim trenerom i igračem Goranom Sorak svijetla budućnost.

ŽOK Mladost – OK Rudo 3:0
25:12; 25:15; 25:17

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 150.
Sudije: Draženka Babić(Pale), Marko Marković (Zvornik).

Mladost: Racković, Stanišić, Jovičić, Pušonja, Heleta, Novaković, Marijanović, Sorak, Janković, Marković,-. Trener: Gorana Sorak.

Rudo: Kujundžić, Bradonjić, Rajak, Lazarević, Novaković, Todorović, Drobjak, Pavlović, Dragičević, Perišić, Miličević. Trener: Milorad Pljevaljčić.