Sutjeska nezaustavljiva – Zasjela na čelo tabele

21.12.2015.

KK sutjeska-heo

FOČA – Malo ko je, prije početka prvenstva, mogao predvidjeti da će košarkaši fočanske Sutjeske nakon osam odigranih mečeva biti na samom vrhu prvoligaške tabele.

U košarkaškom prvenstvu RS ovog vikenda igralo se 8. kolo. Sutjeska je savladala ekipu Teslića na njegovom terenu, nanijevši mu tek drugi poraz u sezoni. Naši košarkaši ubjedljivo su slavili sa 19 poena razlike 79:60. Ovo im je ukupno šesta pobjeda u sezoni, koliko ima i banjalučki Student, koji je do ovog kola bio na čelu tabele i koji je trebalo da gostuje u Bratuncu, ali taj meč još nije odigran (najvjerovatnije igra se sutra), tako da je Sutjeska preuzela prvu poziciju.

Najefikasniji igrač utakmice u Tesliću bio je centar Sutjeske Nemanja Sladoje sa 18 poena. Dejan Radović je postigao 15, Ivan Radović 14, a Goran Bodiroga 12 poena.

U prvenstvu slijedi kratka pauza za praznike, a takmičenje se nastavlja 27. januara, kada će se u Foči igrati veliki derbi između Sutjeske i Studenta.

Podsjećamo da košarkaši Sutjeske odlično igraju i u Kupu RS i upravo je trijumf u četvrtfinalu ovog takmičenja protiv premijerligaša Leotara iz Trebinja ohrabrio mladi tim iz Foče i dao mu dodatno samopouzdanje da se ravnopravno može nositi sa svim rivalima u Prvoj ligi. U polufinalu Kupa Srpske, publika u Foči imaće priliku da vidi još jednog premijerligaša. Sutjeska će 30. decembra ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine.

Rezultati 8. kola Prve lige RS:
Borac- Rogatica 82:70
Heo-Kozara 64:65
Prijedor-Drina Zvornik 86:71
Teslić-Sutjeska 60:79
Bratunac-Student igra se sutra.
Slobodna je bila ekipa Slavije.