Sveti Nikola u rogatičkoj biblioteci

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. decembra 2015. 058.ba

Sveti Nikola u Rogatici 2

ROGATICA – Povodom predstojećeg Svetog Nikole Čudotvorca i zaštitnika moreplovaca, trgovaca, strelaca, studenata i djece, Narodna biblioteka u Rogatici danas 15. i sutra, 16. decembra, organizovala je zabavno-kreativne radionice za učenike prvih razreda ovdašnje Osnovne škole „Sveti Sava“ pod nazivom: „Dolazi nam Sveti dan – Nikoljdan“.

Danas, prvog dana ove simpatične manifestacije u Biblioteci boravili su osnovci prvog jedan i prvog dva razreda sa svojim učiteljicama. Njima je, a tako će biti i sutra za učenika prvog tri i prvog četiri razreda, direktorka Biblioteke Anđelka Đerić govorila o Svetom Nikoli kao čudotvorcu i njegovom životu. Nakon toga prvačići su imali priliku da kroz svoje likovno stvaralaštvo iskažu saznanje o Svetom Nikoli i njegovom putešestviju od bogatog do materijalno siromašnog, ali duhom prebogatog čovjeka.

Sveti Nikola u Rogatici

Dio radova „prve smjene“ učenika već je izložen na posebnom panou u Dječijem odjeljenju Biblioteke, a tete iz Boblioteke svim učenicima podijelile su sokove, bombone i druge slatkiše koje im je sa svog dalekog putovanja donio Sveti Nikola.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,