Višegradski fudbaleri okončali sezonu u donjem dijelu tabele

07.12.2015.

FK Drina HE

Drina HE ispod prosjeka

VIŠEGRAD – Mnogo više se očekivalo od fudbalera Drine HE u nedavno završenom šampionatu I lige RS. Kada se uzme u obzir da su u prošlom prvenstvu Višegrađani ostali u ligi praktično za „zelenim stoliom“ vjerovalo se da će izabranici Marka Vidakovića biti mnogo uspješniji u prvoiligsškom karavanu RS. Deveto mjesto sa 18 osvojenih bodova, uz pet pobjeda osam poraza i tri remija, uz gol razliku 14:20, nije obezbijedilo fudbalerima iz grada sa ušća Rzava u Drinu spokojan zimski odmor.

– Analizirali smo rezultate u jesenjem dijelu prvensta i zaključak je jasan plan nije ostvaren. Dosta je razloga što nismo ispunili zacrtane zadatke, uglavnom odgovorenost je na nama iz stručnog štaba ali i igračima a posebno na slaboj organizaciji u klubu. Pred početak sezone nismo doveli ni adekvatna pojačanja pa smo često morali da improvizujemo zbog malog fonda igračkog kadra. Uz sve to nismo imali ni sportske sreće naročito na domaćem terenu gde smo izgubili osam bodova i sve kad se sabere trenutni plasman je i naša realnost – ističe Marko Vidaković trener Drine HE.

Fudbaleri su trenutnio na odmoru a planirano je da pripreme za proljećnu polusezonu počnu sredinom januara naredne godine.

– Dosta toga će se morati mijenjati iz korjena ako želimo da Drina HE ostane prvoligaš. Očekujemo i Skupštinu kluba koja bi morala razriješiti dosta nagomilanih problema. Prije svega će se morati isplatiti dugovanja prema svim koji su na platnom spisku kluba. Igračima se duguju dvije plate, nadamo se da će to biti uskoro riješeno i da ćemo u pripremni proces ući zadovoljni i moći neometano da radimo. Iako je sve otvoreno, teško da možemo obezbijediti učešće u plej ofu ali zato želimo da sa dobre pozicije na tabeli i solidnom zalihom bodova obezbjedimo učešće u plej autu. Istina raspored nam nije nimalo lak, domaćini smo Leotaru koji je u grupi timova koji će se boriti za opstanak i pretendentima za titulu Takstilcu i jesenjem lideru Mladosti iz Velike Obarske dok gostujemo kod direktinih konkurenata za očuvanje prvoligaškog statusa Slobode iz Mrkonjić Grada i šamačkog Borca kao i ekipi iz vrha tabele Krupe na Vrbasu. Biće teško ali vjerujemo da ćemo prevazići sve poteškoće i na proljeće pokazati da Drina HE zaslužuje prvoligaški status – zaključio je Vidaković.