14. Božićni turnir – Poznati polufinalisti

12.01.2016.
Turnir u malom fudbalu - Rogatica 2013

Foto arhiva

ROGATICA – Odigrani su četvrtfinalni susreti i poznati su polufinalisti tradicionalnog Božićnog turnira u malom fudbalu – Rogatica 2016.

Izuzetno kvalitetne utakmice su potvrdile da je ovo jedan od najboljih turnira koji se održava u Rogatici u proteklih 14 godina.

GM kafa iz Pljevalja je u susretu punom preokreta stigla do pobjede protiv rogatičke ekipe Kafe Stefani. Veoma neizvjestan meč su odigrali višegradska DOO Adria i mesićki Majdov, na kraju je trijumfovala Adria minimalnim rezultatom dok je ekipa Majdova propustila najbolju priliku da izjednači rezultat pri kraju susreta kada nisu realizovali kazneni udarac. Rovovska borba se vodila između Viziona iz Rogatice i ekipe Negro sa Sokoca, na kraju se radovao Vizion. Restoran kod Zoke iz Višegrada je pružio žilav otpor pljevljskom Živasu ali su na kraju iskusniji Pljevljaci zabilježili rutinsku pobjedu.

Rezultati čatvrtfinala

GM kafa (Pljevlja) – Kafe Stefani (Rogatica) 5:3
(Pejović 3, Jelovac, Novković – Nešković, Karišik, Stanišić)

DOO Adria (Višegrad) – Majdov (Mesići) 1:0
(Mitrović)

Vizion (Rogatica) – Kafe Negro (Sokolac) 2:0
(Erić, Tanasković)

Živas (Pljevlja) – Restoran kod Zoke (Višegrad) 3:0
(Gordić 2, Pušonja)

U uvodu četvrtfinalnih mečeva oduigran je revijalni meč mladih fudbalerki rogatičke Mladosti koje su lijepim potezima izazvale aplauze publike u rogatičkoj sporskoj dvorani. Iako je rezultat bio u drugom planu ekipa Mladost 1 je pobijedila Mladost 2 4:3 strelci za Mladost 1 su bile Tamara Jović sa dva pogotka koliko je postigla i Milica Kozić za ekipu Mladost 2 golove su postigle Slavica Kozić 2 a jednom se u listu strelaca upisala Ivana Božović.

U prijepodnevnom programu održan je i turnir fudbalskih nada rođenih 2006. godine. Trijumfovala je ekipa Olimpa 1 sa Pala koja je u finalnom meču savladala sokolački Glasinac 1:0. Treće mjesto su osvojili poletarci domaće Mladosti koji su sa 2:1 savladali paljanski Olimp 2. Za najboljeg igrača je proglašen Vedran Đorda iz pobjedničke ekipe Olimp 1, najbolji strijelac je njegov saigrač Luka Ninković dok je za najboljeg golmana proglašen Neven Golijanin član Glasinca.

Parovi polufinala

18.00 GM Kafa (Pljevlja) – Vizion (Rogatica)
19.00 Revijalni meč ženski fudbal ŽFK Mladost (Rogatica) – ŽFK Goražde
19.45 Živas (Pljevlja) – DOO Adria (Višegrad)