14. Božićni turnir – Vizion i Adria u finalu

13.01.2016.
Turnir u malom fudbalu - Rogatica 2013

Foto arhiva

Kanonada finalista

ROGATICA – Finalisti 14. Božićnog turnira u malom fudbalu – Rogatica 2016. su domaći sastav Viziona i DOO Adria iz Višegrada.

U polufinalnim susretima Rogatičani i Višegrađani su deklasirali dvije pljevljske ekipe i potpuno zasluženo će se nadmetati za pobjednički pehar i novčanu nagradu od 1500 KM.

Gledaoci su u dva polufinalna sureta vidjeli čak 17 golova. U prvom polufinalnom duelu GM kafa iz Pljevlja je početnih desetak minuta pružala otpor Vizionu a potom se domaći tim raspucao i osam puta pogađao gol Pljevljaka. Slično je bilo i u drugom polufinalnom meču, potpuni dominaciju je pokazao tim DOO Adria i napunio do vrha mrežu pljevljskog Živasa. Tako će pljevljski derbi odlučiti o trećeplasiranom timu na turniru.

Polufinale

Vizion (Rogatica) – GM kafa (Pljevlja) 8:2
(N.Knežević 5, Erić 2, Tanasković – Pejović, Marković ag)

DOO Adria (Višegrad) – Živas (Pljevlja) 6:1
(Tošović 3, Jelić 2, Dan.Rosić – Čabarkapa)

Lista strelaca

1. Nemanja Knežević (Vizion) 5
2. Igor pejović (GM Kafa) 4
3. Nenad Tošović (DOO Adria) 3
4. Ognjen Erić (Vizion) 3

ZFK Mladost

Između dva polufinalna susreta odigran je revijalni meč ženskih ekipa ŽFK Mladosti iz Rogatice i ŽFK Libera iz Goražda. Pobijedile su iskusnije gošće inače članice Prve lige Federacije BiH. Strijelac za domaći tim je bila Slavica Kozić dok je za ekipu Libera Lejla Hrelja pogađala tri puta a Maja Hrelja je postigla jedan pogodak.

Fudbalske nade 2004

U prijepodnevnom programu odigran je i turnir fudbalskih nada rođenih 2004. godine. Učestvovalo je osam ekipa. U utakmici za treće mjesto Goražde je nakon izvođenja penala savladalo Piksi sa Pala 4:3, meč je u regularnom toku završen bez golova. Pobijedila je ekipa Olimpa sa Pala koja je bila bolja od Montevidea iz Mrkonjić Grada. Nakon čto je utakmica okončana bez pobjednika bilo je 1:1, Paljani su bili prescizniji u izvođenju penala i trijumfovala sa 3:2.

Program posljednjeg dana turnira:

18.00 Utakmica za treće mjesto Živas (Pljevlja) – GM kafa (Pljevlja)
18.50 Revijalna utakmica veterani Rogatica – Sokolac
19.20 Revijalna utakmica ženski fudbal ŽFK Mladost – ŽFK Sokolac
20.00 Finale Vizion (Rogatica) – DOO Adria (Višegrad)