Iz Doma zdravlja najavljen totalni štrajk svih radnika

SRNA - Jovana Borovčanin - 28. јануара 2016. 058.ba

Dom Zdravlja Novo Gorazde

NOVO GORAŽDE – Svi radnici Doma zdravlja u Novom Goraždu stupiće od ponedjeljka, 1. februara, u totalni štrajk, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

U saopštenju koje je potpisala direktor Doma zdravlja Jelena Gavrilović navedeno je da u ovoj ustanovi nema osnovnih sredstava za rad kao što su gaza, zavoji, laboratorijski reagensi, a sanitetsko vozilo je neispravno.

U saopštenju se navodi da je žiro-račun blokiran, a zaposleni su posljednju platu primili za april prošle godine, i to u junu 2015. godine.

„I pored mnogih sastanaka i obećanja opštinskih i republičkih institucija da će riješiti probleme, ovako alarmantna situacija traje godinama. Dom Zdravlja Novo Goražde postupio je u potpunosti prema svim odlukama Vlade Republike Srpske, nadležnog Ministarstva, Skupštine opštine Novo Goražde i izvršio smanjenja troškova, a novom sistematizacijom smanjen je broj zaposlenih“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,