Izgradnja boračke zgrade u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. јануара 2016. 058.ba

Rogatica-boracka zgrada

USELjENjE ZA VASKRS

ROGATICA – Izgradnja višeporodične stambene zgrade za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i RVI do četvrte kategorije koju u Rogatici zajedničkim sredstvima u visini od 413.000 maraka finansiraju Vlada Republike Srpske i Opština Rogatica i pored nekih propratnih teškoća ide utvrđenom dinamikom.

Boračka zgrada, kako je već dobila ime, imaće 14 stambenih jedinica u prizemlju i dva sprata, od čega su 2 dvosobna i šest jednosobnih stanova i šest garsonjera u ukupnoj korisnoj površini od 544 kvadrata. Tu su još i zajedničke prostorije od 117, ostave i podrumi, kojim nema ravnih u postojećim stambenim zgradama u Rogatici, od 138 kvadratnih metara.

Miroslav Bulajić, šef radilišta GP „Gratod“ iz Banja Luke, koje izvodi radove, reče da su pri kraju svi grubi građevinski radovi, urađena prva faza elektro i vodovodne instalacije i za samo još jedan radni dan biće postavljena sva fasadna stolarija.

Dalji radovi, naglašava Bulajić, zavisiće od vremenskih prilika, a riječ je o izradi podnih glazura, lijepljenju stiropola na vanjske zidove i nastavak radova na izradi elektro, vodovodno-kanalizacione i telefonskih instalacija na spratovima sa montažom unutrašnje stolarije.

– Na prvi pogled, dodaje on, izgleda obiman posao. Mi, međutim, smatramo da je to lakši i brži dio posla i što se nas tiče zgrada će se, ako se riješi pitanje uređenja okoliša, moći useliti za 1. maj, odnosno Vaskrs, kao svojevrsnu čestitku za veliki praznik svim onim koji će u njoj dobiti stan.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,