Najbolji sportisti Mladen Mirković i Ivana Plećić

26.01.2016.

Ivana-Plecici-i-Mladen-Mirkovic

VIŠEGRAD – Član Karate kluba “Drina” Mladen Mirković i odbojkašica “Hidroelektrana na Drini” Ivana Plećić proglašeni su večeras za najbolje sportiste opštine Višegrad za 2015. godinu.

Za najbolji sportski klub u muškoj konkurenciji proglašen je Košarkaški klub “Varda Hidroelektrane”, a u ženskoj Odbojkaški klub “Hidroelektrane na Drini”.

Trener u Karate klubu “Drina” Nenad Lekanić proglašen je za najboljeg u prošloj godini, dok je titula najboljeg sportskog radnika pripala Aleksandru Kojiću, članu Košarkaškog kluba “Varda Hidroelektrane”, dok je preduzeće “Hidroelektrane na Drini” proglašeno za sponzora godine.

Najbolji sportista Mladen Mirković, koji je reprezentativac Republike Srpske i BiH u karateu, kaže da je za ovaj uspjeh najzaslužija njegova porodica i trener Nenad Lekanić.

“Nadam se da će ovaj uspjeh podstaći mnoge sportiste i mlade naraštaje da se bave sportom, a posebno karateom koji je postao olimpijski sport”, rekao je Mirković.

Najbolji sportista u ženskoj konkurenciji Ivana Plećić kaže da je njen najveći uspjeh ulazak u juniorsku i seniorsku reprezentaciju.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da opština u kontinuitetu vodi računa o sporti i omladini i da će tako nastaviti i u narednom periodu.

On je dodao da je opština za sport u ovoj godini u budžetu predvidjela 350.000 KM