Najugroženijima podijeljeni paketi

SRNA - Jovana Borovčanin - 05. јануара 2016. 058.ba

Pomoc soci Visgrad

VIŠEGRAD – U višegradskom naselju Nezuci podijeljeno je 40 paketa socijalno ugroženim porodicama, u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Višegrad i uprave „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada.

Sveštenik Aleksandar Topalović rekao je novinarima da je u susret najvećem hrišćanskom prazniku Božiću, u saradnji sa preduzećem „Hidroelektrane na Drini“, Crkva uspjela prikupiti određenu količinu pomoći za najugroženije porodice opštine Višegrad.

„Podijelili smo 40 paketa namirnica i po 30 KM svakoj porodici u kojoj niko ne radi i gdje nema nikakvih primanja kako bi ova pomoć uljepšala, bar na kratko, Božićne praznike“, istakao je Topalović.

On se zahvalio na razumijevanju preduzeću „Hidroelektrane na Drini“ i dobroj volji naroda i vjernika koji su uspjeli da prikupe priloge kako bi realizovali ovu akciju.

Topalović je rekao da je ovo nastavak tradicije pomoći najugroženijim porodicama i istakao da je do sada Crkva organizovala podjelu pečenica, i da će i ove godine to nastaviti za samačka domaćinstva.

„Nadamo se da ćemo i u budućnosti u još većem obimu sa donatorima organizovati ovakve akcije, a posebno u vrijeme praznika“, dodao je Topalović.

Nenad Ribar iz naselja Nezuci kaže da mu ova pomoć mnogo znači i zahvalio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja se brine za svoje vjernike.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: