Obilježena školska slava u školama

SRNA - Jovana Borovčanin - 27. јануара 2016. 058.ba

Sveti Sava u OS Visegrad

VIŠEGRAD – U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu obilježena je školska slava Sveti Sava, uz prigodan program koji su izveli učenici ovih škola.

Direktor Osnovne škole Momir Radojčić rekao je Srni da su učenici upoznati o značaju Svetog Save, da o tome uče na časovima vjeronauke, ali i da je njihovo interesovanje za Svetog Savu veliko, tako da pronalaze razne načine da uče o prvom srpskom prosvjetitelju.

„Vođeni idejama Svetog Save postižemo sve uspjehe, a to i sistematizacija pokazuje, da se iz godine u godinu prosjek ocjena povećava. To ne bi mogli postići da nemamo izuzetnu saradnju sa Ministarstvom prosvjete i kulture i sa Republičkim pedagoškim zavodom, kao i sa opštinom i ostalim privrednim subjektima“, naveo je Radojčić.

Radojčić je rekao da je ovo tradicionalno obilježavanje školske slave sa učenicima, roditeljima i gostima i napomenuo da su na obilježavanju krsne slave predstavnici svih lokalnih institucija iz opštine i regije.

Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ trenutno pohađa oko 850 učenika.

Učenik devetog razreda Ivana Rašević rekla da je ovo divan način da se okupe i proslave praznik prvog srpskog prosvjetitelja.

„Ponosna sam na svoju školu što ovako divno organizuje ovaj program i na to što sam pravoslavne vjere i što imam čast da slavim krsnu slavu Svetog Savu“, napominje Raševićeva.

Svetosavske svečanosti održane su i u Srednjoj školi „Ivo Andrić“, gdje je uz prigodan program učenika obilježena krsna slava.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,