Održana Svečana akademija u Čajniču

08.01.2016.

Svecana akademija u Cajnicu (1)

ČAJNIČE – Povodom Dana Republike Srpske, danas je održana Svečana akademija, u velikoj sali Doma kulture “Filip Višnjić” Čajniče sa početkom u 15,30 časova.

Svecana akademija u Cajnicu (2)

Prije otvaranja Svečane akademije, poslušana je himna Republike Srpske.

Svecana akademija u Cajnicu (3)

Nakon himne protojerej-stavrofor Momir Vasiljević blagoslovio je akademiju i poželio srećan i blagosloven rođendan Republici Srpskoj. Prisutne je pozdravio i proglasio akademiju otvorenom načelnik opštine Čajnice Goran Karadžić.

Svecana akademija u Cajnicu (4)

– Naša domovina je prošla trnovit put do svog opstanka i ostanka. Za naš i njen opstanak zaslužni su oni koji su svoje živote dali u odbranbeno. Republika Srpska je država i neće nam je niko uzeti jer je nećemo dati – rekao je načelnik Goran.

Svecana akademija u Cajnicu (5)

Prigodan program povodom ovog praznika upriličili su članovi KUD-a “Izvor” iz Čajniča izvodeći igre iz Šumadije i Ponisavlja. Takođe ovaj mili događaj uljepšao je i Dečiji crkveni hor “Krasnica” svojom pjesmom i recitacijama.

Svecana akademija u Cajnicu (6)

Kao i prethodnih godina i ove godine čajnički sportisti su postigli zapažene rezultate, te su im na ovoj Svečanoj akademiji uručene nagrade i priznanja za njihov rad. Za najboljeg sportistu FK “Stakorina” nagrađen je Petar Milović. Priznanje za najboljeg sportistu OK “Stakorina” dobila je Branka Kajević. Najbolji sportista karate kluba “Nipon” proglašen je Nenad Kornjača. Najuspješniji ribolovac Ribolovačkog društva “Janjina” je Srđan Karadžić. U Stoniteniskom klubu “Čajniče” najbolji za ovu godinu bio je Nemanja Vojnović. Priznanje za najbolje sportski kolektiv, dodjeljeno je OK “Stakorina”. A najuspješniji sportista grada Čajniča proglašen je Stefan Lučić. Mladi košarkaš je predvodio tim kadetske selekcije, osvojio drugo mjesto u Republici Srpskoj. Sesti M.V.P. igrač lige mladih BiH, M.V.P. turnira u Milicima, igrao za juniorsku eprezentaciju RS i šesti strijelac lige mladih BiH, M.V.P. školskog republičkog takmičenja.

Svecana akademija u Cajnicu (7)

Nagrade i priznanja uručio im je načelnik Goran Karadžić. Građani Čajniča svojim prisustvom uveličali su akademiju.

Svecana akademija u Cajnicu (8)