Služen pomen na Gradskom groblju

08.01.2016.

Dan RS u Foci

FOČA – Parastosom na Gradskom groblju, posjetom spomen-sobi i polaganjem cvijeća na Centralnom spomeniku, u Foči je obilježen Dan Republike Srpske, 9. januar.

Pomen je služen za “u Gospodu usnule vojnike, vojskovođe i civile”, koji su poginuli u proteklom ratu, uz molitvu i za članove njihovih porodica da im Bog podari zdravlje i napredak.

Nakon obilaska spomen-sobe u Gradskom muzeju, polaganja cvijeća i prisluživanja svijeća na Centralnom spomen-obilježju, u Centru za kulturu i informisanje priređen je prijem za predstavnike javnog života.

Domaćin prijema, načelnik opštine Radisav Mašić čestitao je Fočacima Božić i Dan Republike, naglasivši da je Republika Srpska vjekovna želja srpskog naroda.

“Srbi su uvijek bili prisiljeni da se bore za pravdu i slobodu, uvijek su samo branili svoje i nikada nisu osvajali, niti nekome zlo nanosili. Tako je bilo i u ratu koji je prošao, branili smo svoje pravo da ostanemo na svojoj djedovini, na onome što su naši preci, još od Nemanjića, Srbima bili obezbijedili”, rekao je Mašić.