Služen pomen na Gradskom groblju

SRNA - Aleksandra Janković - 08. јануара 2016. 058.ba

Dan RS u Foci

FOČA – Parastosom na Gradskom groblju, posjetom spomen-sobi i polaganjem cvijeća na Centralnom spomeniku, u Foči je obilježen Dan Republike Srpske, 9. januar.

Pomen je služen za „u Gospodu usnule vojnike, vojskovođe i civile“, koji su poginuli u proteklom ratu, uz molitvu i za članove njihovih porodica da im Bog podari zdravlje i napredak.

Nakon obilaska spomen-sobe u Gradskom muzeju, polaganja cvijeća i prisluživanja svijeća na Centralnom spomen-obilježju, u Centru za kulturu i informisanje priređen je prijem za predstavnike javnog života.

Domaćin prijema, načelnik opštine Radisav Mašić čestitao je Fočacima Božić i Dan Republike, naglasivši da je Republika Srpska vjekovna želja srpskog naroda.

„Srbi su uvijek bili prisiljeni da se bore za pravdu i slobodu, uvijek su samo branili svoje i nikada nisu osvajali, niti nekome zlo nanosili. Tako je bilo i u ratu koji je prošao, branili smo svoje pravo da ostanemo na svojoj djedovini, na onome što su naši preci, još od Nemanjića, Srbima bili obezbijedili“, rekao je Mašić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: