Više brige za gradsko zelenilo [VIDEO]

13.01.2016.

Drvece u Foci

FOČA – Fočaci u posljednje vrijeme sve više strahuju od obrušavanja drveća u drvoredima na trotoarima i uz ulice, kao i onoga u parkovima. Od nadležnih zahtijevaju da stara stabla što prije uklone, jer je i posljednje olujno nevrijeme opravdalo ovu bojazan.

U drvoredima i u parkovima ima i stabala koja su zbog dotrajalosti prijetnja za pješake, ali i stambene i poslovne objekte. Fočaci su mišljenja da stabla u kojima nema života treba ukloniti. Ponosni su na drvorede u ulicama i parkovima, ali smatraju da stabla koja vrijede treba redovno održavati.

U Opštinskoj upravi pozivaju sve građane koji smatraju da su stabla prijetnja u ulicama gdje žive, da se obrate komisiji koja tri puta godišnje sagledava stanje u kojem je visoko rastinje, nakon čega se usvaja plan njegovog održavanja. Osma je godina kako sa Odsjekom za civilnu zaštitu uklanjaju “opasno” rastinje. U Civilnoj zaštiti ističu da su uspjeli na vrijeme da reaguju i nakon olujnog nevremena.

U Foči je u toku uklanjanje drveća koje se obrušilo zbog vjetra, a građane pozivaju da nadležnu opštinsku službu obavijeste, kako bi zajednički spriječili posljedice.