Bioskop: Repertoar od 25. februara do 2. marta

bioskop.andricgrad.com - 25. februara 2016. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Od 25. februara do 2. marta posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove „Saulov sin“, „Trka“ i „Bogovi Egipta 3D“.

 

Saulov sin [18:00]

saulov-sin

IZVORNO IME: SAUL FIA
REŽIJA: László Nemes
ULOGE: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd
ŽANR: Drama
TRAJANjE: 107 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Film donosi priču o Holokaustu u kojoj nas, isključivo kroz tačku gledišta glavnog junaka, vodi kroz pakao koncentracionog logora. Film je autentičan portret Aušvica u posljednjim danima Drugog svjetskog rata, a glavni junak, bez ikakve nade da će preživjeti, sumanuto i tvrdoglavo želi samo jednu stvar: sahraniti dječaka za kojeg tvrdi da mu je sin.

 

Trka [20:00]

Trka film

IZVORNO IME: Race
REŽIJA: Stephen Hopkins
ULOGE: Stephan James, Jason Sudeikis, Jeremy Irons…
ŽANR: Bigrafija, drama, sportski
TRAJANjE: 134 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Hitler je namjeravao iskoristiti Olimpijske igre u Berlinu kao promociju nacističkog režima i demonstraciju Arijevske superiornosti nad ostatkom svijeta. Činjenica je da je Njemačka bila najuspješnija država na igrama u Berlinu, ali je taj njemački uspjeh bio bačen u sjenku jednog nearijevca, Afroamerikanca, koji je superiorno trijumfovao nad njemačkim sportistima…

 

Bogovi Egipta 3D [20:10]

Bogovi Egipta

IZVORNO IME: Gods of Egypt
REŽIJA: Alex Proyas
ULOGE: Gerard Butler, Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau…
ŽANR: Akcijski, avantura
TRAJANjE: 126 min
CIJENA: 4 KM

SADRŽAJ FILMA:

Opstanak čovječanstva je u rukama običnog smrtnika, heroja Beka, kojeg glumi Brenton Thwaites. Bek se udružio sa egipatskim bogom Horusom (Nikolaj Coster-Waldau) kako bi spasio svijet koji je u rukama Seta (Gerard Butler), nemilosrdnog boga tame. Otkako je Set preuzeo vlast, nekada mirno i prosperitetno egipatsko carstvo postalo je poprište Haosa i sukoba. Bek i Horus kreću u konačan obračun sa Setom i njegovim pristalicama…

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: