LOT tim održao predavanja na temu „Mine i minsko eksplozivna sredstva“

24. februara 2016. 058.ba

LOT mine u Cajnicu

ČAJNIČE – U saradnji sa Osnovnom školom „Jovan Dučić“ Čajniče, predstavnici LOT tima iz Foče, učenicima šestih razreda, održali su predavanja na temu „Mine i minsko eksplozivna sredstva i opasnosti od istih.“.

Predavanju su prisustvovali i predstavnici OOCK Čajniče i Civilne zaštite opštine Čajniče.

Učenici su pokazali veliku zainteresovanost na pomenutu temu i aktivno učestvovali u predavanju.

Na kraju su predstavnici Lot tima podjelili sveske sa znakovima za upozerenje od mina, olovke i slatkiše.

Predstavnik Civilne zaštite Vitko Dačević, je okarakterisao predavanje kao izuzetno značajno, jer je ovo proljetna sezona kada djeca borave u prirodi, pa ih često u blizini mjesta koja se smatraju sumnjivim i opasnim od minsko-eksplozivnih sredstava ostalih iz prethodnog rata. Takođe je naglasio da učenici imaju solidno znanje o opasnostima koje mogu da nanesu minsko eksplozivna sredstva ljudima i domaćim životinjama, i o njihovom prepoznavanju u prirodi i načinu obavještavanja odraslih osoba.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: