Monika Beluči snima film u Andrićgradu i čita „Na Drini ćupriju“

iskra.co, Gorica Ćećez | Foto: S. Garić - 08. februara 2016. 058.ba

Monika Beluci u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu je, u režiji Emira Kusturice, nastavljeno snimanje filma „Na Mliječnom putu“ čiji su glavni akteri, u glavnoj muškoj ulozi sam Kusturica i u glavnoj ženskoj italijanska glumica Monika Beluči koja je stigla u kameni grad na obali Drine. Pored njih, značajne uloge u filmu igraju Miki Manojlović i Sloboda Mićalović, koji su od juče takođe gosti Andrićgrada.

Slavna italijanska glumica iskoristila je pauzu u snimanju da posjeti Andrićev institut, gdje je na nju najveći utisak ostavila biblioteka „Ivo Andrić“. Osoblje Instituta Moniki je poklonilo dva izdanja Andrićevih djela na italijanskom jeziku: „Na Drini ćuprija“ i „Prokleta avlija“. Belučijeva je izrazila oduševljenje i zahvalnost, te rekla da će joj biti posebno zadovoljstvo što će, tokom svog boravka u Andrićgradu, u pauzama snimanja, čitati pomenute knjige u ovom autentičnom ambijentu.

Monika Beluci u Andricgradu 2

Kostimirani glumci na ulicama Andrićgrada posebno ovih dana doprinose nesvakidašnjoj atmosferi u Andrićevom gradu, te izazivaju ogromno interesovanje građana i turista.

Planirano je da snimanje traje nerednih desetak dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,