Nabavka nove opreme za prikupljanje ambalažnog otpada na opštini Čajniče

11. februara 2016. 058.ba

ambalaza otpad

ČAJNIČE – U toku je implementacija projekta Unapređenje i nabavka nove opreme za prikupljanje ambalažnog otpada na opštini Čajniče. Projekat finansiraju Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske, 13.000, opština Čajniče 5.000 i JKP „Vrelo“ Čajniče 1.000 KM, a ukupna vrijednost projekta iznosi 19.000 KM.

Planiranom aktivnošću izvršiće se nabavka 60 kanti za selektivno prikupljanje otpada, gdje se planiraju nabaviti odgovarajuće kante za PET ambalažu, staklenu ambalažu i papirnu ambalažu.

Sakupljanje otpada obuhvatiće uže gradsko jezgro, i biće pokriveno dvadeset lokacija na kojima se nalazi najveća količina komunalnog otpada. Kroz projekat biće nabavljena i postavljena presa za baliranje nemetalnog komunalnog otpada, koja će služiti za baliranje ambalažnog otpada koji se prikupi prvenstveno PET ambalažom i papirnim otpadom.

Ovaj projekat je jedan od značajnih doprinosa održivom upravljanju otpadom prilikom čega se smanjuje okolinsko opterećenje. Sakupljanje papirne i staklene ambalaže je veoma značajno i ekonomski i ekološki.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: