Održano stručno predavanje za malinare

Opština Rudo - 17. februara 2016. 058.ba

malinari u Rudom

RUDO – U ponedeljak 15. februara u Rudom je održana Skupština Udruženja uzgajivača maline “MALINA“ i stručno predavanje o ishrani i zaštiti maline za oko 50 malinara iz Rudog.

Predavanje su održali stručnjaci AGROMARKETA iz Bijeljine. Prema riječima Nenada Ljubojevića, direktora PZ „Uvac Rudo“, jednog od organizatora predavanja, odziv malinara je bio odličan a predavanje je ocjenjeno kao veoma korisno.

Poljoprivredna zadruga „Uvac-Rudo“ otkupila je prošle godine 200 tona malina, a u ovoj godini planirano je da otkupe do 300 tona.

Nakon predavanja, malinarima je održana i kratka prezentacija od strane redstavnika Mikrokreditne organizacije EKI o mogućnostima kreditiranja malinara. EKI ima svoju posebnu liniju poljoprivrednih kredita koji su namjenjeni poljoprivrednicima koji žele započeti ili proširiti svoju aktivnost sa veoma pristučanim ratama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: