OK “Maglić” i stonoteniserka Marković najbolji u 2015. godini

06.02.2016.

najbolji-sportista-Snezana-Markovic

FOČA – Na svečanosti Sportskog saveza opštine Foča, koja je održana večeras, stonoteniserka “Perućice” Snežana Marković proglašena je za najboljeg sportistu opštine u 2015. godini, a Odbojkaški klub “Maglić”, zajedno muška i ženska ekipa, za najbolji sportski kolektiv.

Markovićeva je nagradu zaslužila srebrnom medaljom sa Balkanskog prvenstva za mlađe seniore, koju je sa reprezentacijom BiH osvojila u Makedoniji, te brojnim medaljama sa međunarodnih turnira i domaćih takmičenja.

“Protekla godina za mene je bila jako uspješna, a ovo priznanje će me dodatno motivisati za buduće rezultate”, rekla je šesnaestogodišnja stonoteniserka iz Foče.

Fočanski odbojkaši u prošloj godini osvojili su drugo mjesto u šampionatu Srpske, a u tekućoj sezoni su prvi i na dobrom su putu da se plasiraju u Premijer ligu, dok su djevojke u 2015. godini bile zlatne na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Požegi.

najbolji-pojedinci-focanskih-klubova

Žiri Sportskog saveza za najboljeg trenera izabrao je kormilara Košarkaškog kluba “Sutjeska” Milenka Ivanovića, a mladog fudbalera “Sutjeske” Vladana Danilovića za najperspektivnijeg sportistu.

Priznanja najboljima uručio je načelnik opštine Foča Radisav Mašić, koji je čestitao sportistima na odličnim uspjesima i naglasio da će opština nastaviti da pomaže razvoj sporta.

“Svake godine u budžetu opštine planiramo oko 400.000 KM, koje ravnomjerno dijelimo našim klubovima, posebno onima koji ostvaruju zapažene rezultate. Taj iznos sredstava smo zadržali i za ovu godinu”, napomenuo je Mašić.

Na ovoj tradicionalnoj svečanosti, koja je održana u Centru za kulturu i informisanje, priznanja su uručena i najboljim pojedincima svih sportskih kolektiva u Foči.