Podvig pionira Sutjeske – nadoknadili minus 15 i plasirali se na finalni turnir

20.02.2016.

pioniri-Sutjeske

FOČA – Pioniri Košarkaškog kluba Sutjeska izborili su, u dvomeču sa vršnjacima Budućnosti iz Bijeljine, plasman na finalni turnir za šampiona Republike Srpske. U prvom meču u Bijeljini, mladi fočanski košarkaši poraženi su sa 13 poena razlike, a na poluvremenu revanša u Foči gubili su 27:29, tako da je ukupna prednost gostiju u tom trenutku bila 15 poena. Nošeni euforičnim navijanjem svojih drugara sa tribina Gradske dvorane, pioniri Sutjeske odigrali su furiozno u trećoj četvrtini koju su dobili sa 22:8, da bi i posljednju dionicu riješili u svoju korist 19:13, za konačnih 68:50.

Najefikasniji u ekipi Sutjeske bio je Milutin Ostojić sa 30 poena, a pratili su ga Aleksandar Marić sa 20 i Aleksandar Bilinac sa 16.

Trener Sutjeske Milenko Ivanović kaže da su pioniri iz Bijeljine jedna od najboljih mlađih selekcija u Srpskoj i da su bili favoriti u ovom dvomeču, ali da su mladi igrači iz Foče odigrali odlično. “ Već u Bijeljini smo vidjeli da nije baš tako velika razlika u kvalitetu. U revanšu su naši mladi košarkaši u drugom poluvremenu, uz veliku podršku sa tribina, dali sve od sebe i zabilježili jedan od najboljih rezultata u posljednjih nekoliko godina, kada su u pitanju mlađe selekcije. Zahvalio bih se svima koji su došli na utakmicu i napunili dvoranu”, rekao je Ivanović.

Iz zapadnog dijela Srpske, plasman na finalni turnir izborile su dvije banjalučke ekipe Basket 2000 i Šampion alf-om. Pored Sutjeske, predstavnik istočnog dijela Srpske, biće bolji iz dvomeča Heo Bileća – 10. avgust Vlasenica. Finalni turnir igra se sljedeće sedmice, a do utorka bi se trebalo znati koji grad će biti domaćin.