Položeni vijenci na spomenik u Višegradu

14.02.2016.

Vijenci u Visegradu

VIŠEGRAD – Na spomenik braniocima Republike Srpske u Višegradu danas su položeni vijenci, povodom obilježavanja Dana boraca Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Vijence su u pratnji svečane garde položili izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, a u ime Vlade Srbije državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović.

Cvijeće su položili i delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, Saveza logoraša, veterana, Udruženja civilnih žrtava rata, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH i opštine Višegrad.

Vijenci u Visegradu

U zvaničnom programu, recital je izveo glumac Goran Jokić.

Pretohodno je u manastiru Dobrun, povodom obilježavanja Dana boraca i Prvog srpskog ustanka, služena Sveta liturgija i parastos.

Obilježavanje je održano u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske i Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, čiji je predsjednik Milenko Savanović.