Ponos i nada Čajniča – KK “Vrelo”

16.02.2016.

Juniori KK Vrelo

ČAJNIČE – Na dvodnevnom polufinalnom turniru za prvaka Republike Srpske, KSRS održanom u Trebinju 13. i 14. februara ove godine, juniori KK „Vrelo“ Čajniče zabilježili su veoma dobre rezultate.

Prvog dana turnira, omladinci su savladali KK „10 Avgust“ rezultatom 93:68. Veoma lako i sa zadovoljstvom više puta mrežu koša zatresli su: Pavle Veselinović 22, Stefan Lučić 20, Sandro Savić 11, Stefan Manović 11, Aleksa Kuvelja 8, Pavle Milović 8, David Racković 6, Mladen Karadžić 4.

Rutinska pobjeda i nastavak pravljenja „čuda“ naših momaka – naglasio je trener Duško Pečenica.

Drugog dana turnira košarkaši „Vrela“ sastali su se sa ekipom „Svislajon Leotar“, gdje sreća ipak nije bila na strani Čajničana, i pobjedu je odnio protivnik rezultatom 73:66. Utakmica nije imala rezultatski značaj jer su ekipe već bile obezbjedile prolaz na završnicu. Obezbjedile su učešće na završnom turniru, među četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj i takođe ponovno učešće u Ligi mladih na nivou KS BiH.

„Prezadovoljan sam učinkom naših mladih košarkaša. Ovim učešćem postigli smo još jedan nevjerovatan uspjeh koji se mjeri sa čudom, s obzirom da smo imali veoma otežavajuće uslove za vježbanje prethodnih mjesec dana. Iako nismo trenirali više od mjesec dana, zbog radova u našoj sali, ovaj uspjeh je od velikog značaja. Ovoga puta uspješna generacija je 1998. i mlađi, a našu ekipu čine pretežno dječaci rođeni 1999 i mlađiOvim putem želim da se zahvalim gradonačelniku grada Trebinja na gostoprimstvu i na obezbjeđenom besplatnom smještaju i ishrani sa kojim smo bili zadovoljni. Mogu reći da su ovi momci ponos grada Čajniča i njegovi najbolji ambasadori“ – rekao je trener Duško.

Završni turnir odigraće se 27 i 28 februara u kome će učestvovati košarkaši „Vrela“, Igokea-Aleksandrovac, KK „šampion Alf-om“ Banja Luka i „Svislajon Leotar“. Domaćin će biti naknadno određen.