Prohodni putevi na području Foče – dodatan oprez preko Rogoja

Radio Foča - Nataša Miletić - 04. februara 2016. 058.ba

Snijeg na putu

FOČA – Prohodnost svih važnijih putnih pravaca na području naše opštine je zadovoljavajuća.

Prema podacima Saobraćajne policije Stanice javne bezbjednosti Foča, putni pravci prema Gacku, Šćepan Polju i Sarajevu su prohodni, ali se vozačima skreće pažnja na dodatan oprez zbog sniježnih padavina.

Kako su saopštili u Saobraćajnoj policiji snijeg u Dobrom Polju pada znatno jačim intezitetom nego u Foči, a uslijed niskih temperatura, koje su na tom području ispod nule, snijeg se hvata na kolovozu.

Radnici putne službe preduzeća Srbinje putevi, koje održava ovu dionicu, su na terenu i vrše čišćenje i posipanje kolovoza na potezu od Foče do Trnova, tako da je put preko planinskog prevoja Rogoj prohodan.

Prohodno je i prema Gacku, a prema informacijama kojim raspolaže Saobraćajna policija, put preko prevoja Prijeđel i Čemerno je prohodan. Snijeg ima pored puta, ali se on za sada ne zadržava na kolovozu. Dionicu puta od Tjentišta preko Čemerna pa do Gacka održava Hercegovina putevi.

Iz Saobraćajne policije apeluju na vozače da voze oprezno, da izbjegavaju preticanja te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: