Rekord Tanje Marković, Snežana Ćaćić BiH prvakinja

15.02.2016.

Tanja Markovic

Odličan start rogatičkih atletičara

ROGATICA – Nova sezona za rogatičke atletičare počela je kako se to samo poželjeti može. Da su atletičari Srpskog Atletskog Kluba “Rogatica”, uspješno obavili zimske pripreme u Rogatici i u Beogradu, pokazalo se na dvoranskim prvenstvima BiH i Srbije, održanim proteklog vikenda u Zenici i Novom Sadu.

Seniorska reprezentativka i rekorderka BiH, Tanja Marković na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Srbije, održanom u Novom Sadu, postavila je novi dvoranski rekord BiH, koji je takođe bio od ranije u njenom vlasništvu i po svemu sudeći najavila uspiješnu atletsku sezonu.

Da SAK Rogatica ima dobrih takmičara i da se za budućnost rogatičke atletike ne treba brinuti, potvrđeno je odličnim nastupima na dvodnevnom dvoranskom prvenstvu BiH, održanom proteklog vikenda u Zenici.

Prvog takmičarskog dana, titulom viceprvakinje BiH, u konkurenciji starijih pionirki u trci na 60m prepone, okitila se Nikolina Ćaćić a postavila je i novi lični rekord vremenom 10,28sek. U istoj trci na 60m prepone sjajna je bila i Dejana Janković koja se plasirala na četvrto mjesto, kao i Irena Ikonić u trci na 60m.

Drugog dana Dvoranskog Prvenstva BiH, briljirale su takmičarke u skokovima SAK “Rogatica” Titulom pionirske dvoranske Prvakinje BiH, okitila se Snežana Ćaćić (2004) skokom i novim ličnim rekordom od 4,46m u konkurenciji 13 pionirskih skakačica okitila se zlatnom medlaljom i još jednom pokazala izuzetan talenat.

Najmlađa učesnica takmičenja Cicibanka Marija Gračanin (2007), skokom od 3,70m i takođe ličnim rekordom osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji 11 cicibanskih skakačica u dalj.

Trener Dejan Mićević je bio oduševljen rezultatima svojih atletičara i kratko prokomentarisao:

– Nakon prvih sjajnih ovogodišnjih rezultata i rekorda suvišno je dati bilo kakav komentar na uspijehe popularnih SAK-ovaca. Iako nemamo ni približno uslove kakve imaju drugi klubovi, nas krasi sloga i jedinstvo u klubu od uprave, preko trenera, takmičara, roditelja dijece i zato sve što postižemo nije slučajno.