Služen pomen parastos poginulim borcima u Čajniču

15.02.2016.

Parastos u Cajnicu

ČAJNIČE – Povodom Dana boraca, juče je u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, održan pomen parastos u znak sjećanja na sve poginule borce u poslednjem Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Parastos je služio protojerej Dragiša Simić, uz prisustvo velikog broja vjernog naroda, porodica poginulih boraca, predstavnika Lokalne vlasti i Boračke organizacije Čajniče.

Veliki broj građana molitveno se pomolio za viječni pokoj, svih onih koji su svoje živote dali u odbrambeno.

U čast našim poginulim saborcima Opštinska Boračka organizacija, je sa svojim rukovodstvom organizovala pomen parastos, a povodom Dana borca i dana Boračke organizacije. Na današnji dan sjećamo se poginulih boraca, za koje smo se pomolili, upalili svijeće i položili vijence u Spomen kapeli. To je najmanje što smo mogli uraditi za njihovu žrtvu, jer oni su svoje živote dali braneći Republiku Srpsku“-rekao je predsjednik Boračke organizacije Čajniče Momir Tošić.

Parastos u Cajnicu 2

Nakon služenja pomen parastosa predstavnici Lokalne vlasti i Boračke organizacije, obišli su Spomen kapelu, gdje su u čast poginulim borcima prislužili svijeće i položili vjence.

„Pored održanog pomen parastosa na centralnom spomeniku u Čajniču, pojedini predstavnici Boračke organizacije mjesnih odbora, izašli su na mjesna groblja i prislužili svijeće poginulim borcima. Centralna proslava na Republičkom nivou održana je u Višegradu, gdje je takođe prisustvovao jedan dio rukovodstva Opštinske organizacije Čajniče. Pošto je 14. februar i dan odbrane Čajniča u proteklom ratu, predstavnici pojedinih mjesnih odbora OBO Čajniče izašli su na tadašnje linije odbrane kako bi dostojanstveno obilježili taj dan“ – dodao je predsjednik OBO Čajniče.