Služen pomen parastos poginulim borcima u Čajniču

15. februara 2016. 058.ba

Parastos u Cajnicu

ČAJNIČE – Povodom Dana boraca, juče je u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, održan pomen parastos u znak sjećanja na sve poginule borce u poslednjem Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Parastos je služio protojerej Dragiša Simić, uz prisustvo velikog broja vjernog naroda, porodica poginulih boraca, predstavnika Lokalne vlasti i Boračke organizacije Čajniče.

Veliki broj građana molitveno se pomolio za viječni pokoj, svih onih koji su svoje živote dali u odbrambeno.

U čast našim poginulim saborcima Opštinska Boračka organizacija, je sa svojim rukovodstvom organizovala pomen parastos, a povodom Dana borca i dana Boračke organizacije. Na današnji dan sjećamo se poginulih boraca, za koje smo se pomolili, upalili svijeće i položili vijence u Spomen kapeli. To je najmanje što smo mogli uraditi za njihovu žrtvu, jer oni su svoje živote dali braneći Republiku Srpsku“-rekao je predsjednik Boračke organizacije Čajniče Momir Tošić.

Parastos u Cajnicu 2

Nakon služenja pomen parastosa predstavnici Lokalne vlasti i Boračke organizacije, obišli su Spomen kapelu, gdje su u čast poginulim borcima prislužili svijeće i položili vjence.

„Pored održanog pomen parastosa na centralnom spomeniku u Čajniču, pojedini predstavnici Boračke organizacije mjesnih odbora, izašli su na mjesna groblja i prislužili svijeće poginulim borcima. Centralna proslava na Republičkom nivou održana je u Višegradu, gdje je takođe prisustvovao jedan dio rukovodstva Opštinske organizacije Čajniče. Pošto je 14. februar i dan odbrane Čajniča u proteklom ratu, predstavnici pojedinih mjesnih odbora OBO Čajniče izašli su na tadašnje linije odbrane kako bi dostojanstveno obilježili taj dan“ – dodao je predsjednik OBO Čajniče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: